Geen actie tegen Eric de Vogt

kwebbeltje had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie zal op korte termijn geen actie ondernemen tegen de woordvoerder van de DDoSsers die onder meer de regeringssites en het weblog GeenStijl platlegden. De 18-jarige Eric de Vogt uit Breda gaf deze week op Radio 1 toe dat hij samen met enkele andere hackers diverse sites van de overheid een week lang heeft platgelegd, alsmede het voornoemde weblog omdat het zijn identiteit had achterhaald.

De Rijksvoorlichtingsdienst en het ministerie van Algemene Zaken hebben wel aangifte gedaan tegen De Vogt. Ook GeenStijl en diverse hostingproviders hebben hem aangeklaagd. De politie heeft echter nog geen stappen tegen De Vogt ondernomen. Dat gaat voorlopig ook niet gebeuren, zo laat het Openbaar Ministerie weten.

De Vogt en zijn familie zijn inmiddels zelf doelwit van 'terreur' geworden. Ze worden telefonisch bedreigd en krijgen onder meer onbestelde pizza's thuisbezorgd en worden ongevraagd benaderd door uitvaartondernemers.

In het radio-interview deze week zei De Vogt dat hij en zijn groep 190.000 besmette computers onder beheer hebben waarmee ze op ieder gewenst moment een DDoS-attack kunnen starten. Zo kan iedere site platgelegd worden die ze willen.

-
Het fragment uit de uitzending van Radio Online. (Realplayer)
-