Oude verkrachtingszaken Maastricht opgelost

Met de arrestatie van een 40-jarige Belg, heeft de politie Limburg-Zuid vijf verkrachtingszaken in Maastricht opgelost. De man, die in België werd opgepakt wegens verkrachting en poging tot doodslag op een 60-jarige vrouw, bekende in 1990 en 1991 vier vrouwen in Maastricht verkracht te hebben.

De slachtoffers van toen 68, 44, 24 en 19 jaar oud werden onder verbale bedreiging met geweld verkracht in de wijken Brusselse Poort en Pottenberg en langs de John F. Kennedysingel. De 44-jarige vrouw werd zelfs twee maal slachtoffer van de man. De eerste keer bleef het bij een poging, maar een week later werd zij daadwerkelijk verkracht. Het 19-jarige meisje werd naast de verkrachting ook nog stevig mishandeld. Ze moest met een hersenschudding en zware kneuzingen in haar gezicht worden opgenomen in het ziekenhuis.

De zaak werd opgelost door middel van DNA-onderzoek. Destijds waren spermasporen die op het lichaam van de slachtoffers werden aangetroffen veiliggesteld. Begin jaren negentig kon daar nog geen nauwkeurig DNA-profiel van worden gemaakt. Tegenwoordig echter wel.