Balkenende aan de beterende hand

Het gaat weer beter met Jan Peter Balkenende. De premier, die sinds 14 september in het ziekenhuis verblijft wegens een ernstige voetinfectie, is druk bezig met revalideren en probeert zijn werk weer langzaam op te pakken. Balkenende moet in ieder geval nog tot eind volgende week in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel blijven.

Verschillende collega's hebben volgens vice-premier Gerrit Zalm een bezoek gebracht aan de zieke. Ondanks dat de premier enkele tientallen boeken in zijn kamer heeft staan is hij het drukst met het doornemen van politieke stukken. Ook via de telefoon probeert Balkenende zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van alles wat er speelt.

'Op het randje van een burn out'
De premier werd getroffen door wondroos, veroorzaakt door de vleesetende bacterie Streptococcus Pyogenus. Vrij Nederland meldt deze week dat bronnen uit de directe omgeving van de premier bevestigen dat Balkenende al maanden op het randje van een burn out balanceerde. Dat zou een verklaring kunnen zijn voor het oplopen van de agressieve infectie. Volwassen gezonde mannen behoren in de regel niet tot de risicogroepen, anders dan bijvoorbeeld bejaarden, kinderen met waterpokken, drugsverslaafden en hiv-patiënten.

Jan Peter Balkenende aan de beterende hand
Jan Peter Balkenende mag zijn ziekbed af en toe verlaten