Frankrijk zet omstreden imam definitief uit

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Frankrijk gaat de omstreden imam Abdelkader Bouziane definitief het land uitzetten. Dat deed het land al eerder maar werd toen teruggefloten door de rechtbank. Het hoogste Franse bestuursgerechtshof heeft nu echter geoordeeld dat de imam naar zijn geboorteland Algerije mag worden uitgewezen.

Bouziane was imam in Vénissieux, een voorstad van Lyon, en werd in april al tot persona non grata bestempeld nadat hij in het openbaar het slaan van vrouwen had gerechtvaardigd. In een interview zei hij bovendien dat steniging onder bepaalde omstandigheden toegestaan is. Volgens Bouziane worden beide straffen in de koran gebillijkt.

De 52-jarige Bouziane, die zestien kinderen bij twee vrouwen heeft, zal zo spoedig mogelijk worden uitgewezen. De Franse regering heeft al laten weten dat het desnoods bereid is de immigratiewet aan te passen om ervoor te zorgen dat figuren als Bouziane in de toekomst onmiddelijk kunnen worden uitgezet. Eerder werden overigens al een imam uit Brest en de directeur van een moskee in Parijs naar hun eigen land gedeporteerd.

Abdelkader Bouziane
Imam Bouziane, persona non grata