Stille tocht voor zinloos vermoorde Fetter

Voor de vorige week vrijdag in Leeuwarden op lafhartige wijze doodgestoken Manuel Fetter wordt volgende week een stille tocht gehouden. Het is inmiddels duidelijk dat de 32-jarige Fetter het slachtoffer is geworden van een zeer gewelddadige Albanees die met een groep de binnenstad van Leeuwarden al tijden terroriseert.

Fetter maakte vrijdagavond een opmerking tegen de 26-jarige verdachte over het weggooien van een bierflesje. Daarop viel de Albanees samen met een 27-jarige vriend Fetter aan en stak hem met 14 messteken, waarvan 1 fatale in het hart, dood.

De stille tocht die voor Manuel Fetter gehouden gaat worden moet de aandacht vestigen op het zinloze geweld dat bij dit misdrijf is toegepast. De oom van Manuel, Harold Fetter zegt: ''Het mag niet zo zijn dat Manuel voor niets is gestorven. Wat hier is gebeurd, is zó erg.'' VVD-raadslid Wyb Feddema adviseert de nabestaanden over de tocht en zal als schakel dienen tussen hen en het gemeentebestuur.

Dader levensgevaarlijk
De 26-jarige hoofddader Hassan is al meerdere malen veroordeeld voor zwaar geweld. Zo werd hij tijdens zijn tienjarige verblijf in Nederland al gestraft voor verboden wapenbezit, diefstal en verschillende geweldsdelicten. In april van dit jaar kreeg hij vijf maanden celstraf opgelegd voor mishandeling van zijn vriendin en bedreiging van anderen. Justitie achtte toen de kans op herhaling van een geweldsmisdrijf bijzonder groot. De 27-jarige medeverdachte kwam ook al eerder met justitie in aanraking.

Volgens een artikel vandaag in de Leeuwarder Courant was hoofdverdachte Hassan een levensgevaarlijke crimineel die schijt aan het leven had. Hij zou allang TBS moeten hebben gehad, zeggen mensen die hem kennen.


Manuel Fetter, vermoord om opmerking over bierflesje