Utrechtse Marokkanen in actie tegen stigmatisering

De in Utrecht wonenende Marokkanen voelen zich gestigmatiseerd door politie-acties zoals afgelopen zondag, waarbij een Marokkaans gezin ten onrechte door een arrestatieteam werd gearresteerd op verdenking van terrorisme. De Marokkaanse gemeenschap heeft een verklaring opgesteld die ze aan minister Donner van Justitie willen overhandigen.

De bedoeling is dat de verklaring door burgemeester Brouwer van Utrecht en vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap gezamenlijk aan Donner wordt overhandigd. De verklaring zal worden voorzien van grote aantallen handtekeningen.

Burgemeester Brouwer bespak de situatie afgelopen avond met circa veertig Utrechtse Marokkanen. Brouwer na afloop: ''De Marokkanen realiseren zich heel goed dat veiligheid buitengewoon belangrijk is. Maar tegelijkertijd stellen ze dat in de toekomst voorkomen dient te worden dat dergelijke acties stigmatisering tot gevolg hebben. Zo kreeg ik te horen dat Marokkanen nu soms het gevoel hebben dat ze ook als terrorist worden beschouwd.''