OM onderzoekt alle Hells Angels

Justitie heeft een landelijk strafrechtelijk onderzoek lopen naar alle Nederlandse afdelingen van de Hells Angels. Alle leden van de motorclub worden ervan verdacht een criminele organisatie te vormen met het oog om strafbare feiten te plegen.

Een Justitie-woordvoerder van het landelijk parket heeft een en ander vandaag laten weten. Het onderzoek loopt al maanden, stelt hij. Hij wil nog niet zeggen of het onderzoek al iets opgeleverd heeft. Vandaag heeft het OM de Amsterdamse burgemeester Job Cohen geïnformeerd. Waarschijnlijk heeft Amsterdam daarna alle contacten met de motorclub opgeschort.

De Nederlandse Hells Angels kwamen de laatste tijd negatief in het nieuws na de drievoudige moord op drie leden van Angels-club de Nomads uit Oirsbeek en de perikelen rond de Amsterdamse oud-president Willem van Boxtel.

De Hells Angels hebben in Nederland momenteel zes chapters: Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Kampen, Westport (IJmuiden) en Northcoast (Harlingen). Op Curaçao is een afdeling in oprichting. De Nomads-afdeling uit Oirsbeek is opgeheven.

Eerder deze week stelde een Kamermeerderheid nog dat het OM moest onderzoeken of de Hells Angels een criminele organisatie vormen. Dat onderzoek blijkt dus al te lopen