Bot pleit voor BeNe-voetbalcompetitie

Sub_Rosa had ons via de nieuws-submit te melden:

Vorige week werd bekend dat de eredivisie van het profvoetbal play-offs krijgt, vandaag pleitte minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken voor een Nederlands-Belgische competitie. Hij zei dit in een speech in het kader van de Belgisch-Nederlandse conferentie, die vandaag plaatsvindt in het Haagse Vredespaleis.

De minister ziet in het idee van de BeNe-competitie vooral een verbetering van de kwaliteit op de voetbalvelden. "Club Brugge tegen Ajax, Feyenoord tegen Anderlecht en FC Antwerp - PSV. De wedstrijden krijgen zo meer kwaliteit. Een dergelijke competitie zou spannender zijn en kwalitatief hoogwaardiger. De clubs zouden bovendien meer mogelijkheden krijgen om zich te verweren tegen rijke clubs in grotere competities elders in Europa", aldus minister Bot.

Het idee van de minister is ook gebaseerd op politieke redenen. Door de sport hoopt de minister de banden tussen beide landen nog eens beter aan te trekken. "Ik weet ook wel dat het niet aan een minister van Buitenlandse Zaken is om zich te bemoeien met de sport, laat staan met Koning Voetbal. Maar we kunnen best met elkaar samenwerken, bijvoorbeeld ook door de Ronde van Vlaanderen een stuk door Nederland te laten gaan."

In het verleden hebben al meerdere mensen het idee geopperd om de Nederlandse competitie te laten samen gaan met de Belgische, soms werd ook de Luxemburgse daar bij betrokken. Tot nu toe is het echter altijd op niets uitgelopen.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!