Vrouwen ontwerpen nieuwe Volvo

Volvo presenteert morgen de eerste auto ooit die voor en door vrouwen ontwikkeld is. De Zweedse autofabrikant is vanaf december 2002 al bezig met de ontwikkeling van de 'Volvo YCC'. Een aantal vrouwen uit het gehele bedrijf werden voor het project geselecteerd.

Uit onderzoek bleek dat vrouwelijke kopers andere accenten leggen. Zo vragen vrouwen slimme opbergmogelijkheden, gemakkelijke in- en uitstap, goed zicht rondom, parkeerassistentie en weinig onderhoud. De nieuwe wagen is dan ook voorzien van een aantal snufjes. Voor het gebruiksgemak heeft de YCC naar boven openklappende deuren en gaat de dorpel automatisch naar beneden bij het instappen. Tegelijk schuift de stoel naar achter en het stuur naar omhoog.

Andere handigheden zijn parkeerassistentie en een persoonlijke rijhouding die wordt bewaard in een persoonlijke sleutel (zetel, pedalen en hoofdsteun zetten zich dan automatisch in de juiste stand). Ook nieuw, en door Volvo aangemeld voor patent, is wat de fabrikant ‘Ergovision’ noemt. Bij de dealer wordt je lichaam gescand en worden je specifieke proporties vertaald een ideale rijpositie die wordt opgeslagen in een persoonlijke sleutel.


De Volvo YCC is ontworpen door vrouwen