Grote politie-inval op bedrijventerrein Groningen

Icoon Binnenlands nieuws De politie heeft maandag bij een inval op een bedrijventerrein in Groningen een groot aantal hennepplantages gevonden. Er werden zeventien mensen aangehouden en er werden 1700 plantjes en 170 kilogram gedroogde henneptoppen gevonden. De gedroogde toppen alleen al hebben een straatwaarde van ongeveer 550.000 euro, aldus de politie. Bij de inval op het terrein aan de Gideonweg werden uit voorzorg ook 150 mensen van de mobiele eenheid (ME) ingezet.

De politie was op zoek naar hennepteelt in de loodsen op het bedrijventerrein, maar in de loodsen werden alleen drogerijen en andere verwerkingseenheden voor de hennepteelt gevonden. Er werden echter wel een groot aantal plantjes in de buitenlucht gevonden op velden variërend in grootte van één vierkante meter tot dertig bij dertig meter. Het grootste veld plantjes was zelfs voorzien van een professioneel irrigatiesysteem.

Op de velden werd 'purpleweed' verbouwd. Deze hennepsoort heeft een hogere opbrengst dan normaal, en bevat bovendien een grotere hoeveelheid van de werkzame stof (THC).