Brandbom bij vertrekcentrum achtergelaten

IronMikey had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Bij het vertrekcentrum in het Groningse Ter Apel is vorige maand een brandbom gevonden. Als de bom was afgegaan, had er 'serieuze schade' kunnen ontstaan en hadden er zelfs slachtoffers kunnen vallen. Dat heeft burgemeester Broertjes van de gemeente Vlagtwedde verklaard. In het vertrekcentrum verblijven uitgeprocedeerde asielzoekers die wachten op hun uitzetting.

Het incident is nu pas bekend geworden omdat het eerst was stilgehouden om te voorkomen dat het door de media zou worden uitvergroot en dat Ter Apel negatief in het nieuws zou komen.

Het pakket, met daarin flessen benzine en een simpel ontstekingsmechanisme, werd op 17 augustus bij één van de gebouwen van het centrum achtergelaten. Hier bleef het pakket een enige tijd staan, totdat een jongetje dat in het vertrekcentrum woonde het naar een beveiligingsmedewerker bracht, die op zijn beurt weer de politie waarschuwde. De politie schakelde de EOD (Explosieven Opruimings Dienst) in, die het pakket simpel onschadelijk kon maken.

Het is nog niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor de brandbom. Volgens de politie is het onderzoek nog in volle gang.