Drie doden bij zelfmoordaanslag in Jeruzalem

Icoon Israel / PalestinaBij een zelfmoordaanslag in Jeruzalem zijn vandaag drie doden gevallen. Ook raakten er zestien mensen bij de aanslag gewond. De aanslag is inmiddels door de Al Aqsa Martelarenbrigades opgeëist.

De aanslag vond dichtbij een bushalte plaats. Hier blies een 19-jarige Palestijnse zelfmoordactiviste zichzelf op. Dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen is te danken aan twee leden van de grenspolitie. Ze hielden de vrouw tegen toen de vrouw richting de bushalte wilde lopen, waar op dat moment veel mensen stonden te wachten. Het tweetal heeft de explosie, net als de dader, niet overleefd.

Hoe de vrouw, afkomstig uit het vluchtelingenkamp Askar bij Nablus op de Westoever, met drie tot vijf kilo explosieven Jeruzalem in kon komen is volgens de Jeruzalemse politiechef een raadsel. Omdat er een aantal Joodse feestdagen voor de deur staan, zijn er extra veiligheidsmaatregelen van kracht. Hierdoor is het voor Palestijnen niet toegestaan richting Jeruzalem te reizen. Een grondig onderzoek zal meer duidelijk moeten schaffen over hoe de vrouw deze maatregelen heeft weten te omzeilen, aldus de politiechef.