Vliegtuig aan grond wegens Cat Stevens

ferdo11 had ons via de nieuws-submit te melden:

De in de jaren zestig en zeventig wereldberoemde popster Cat Stevens heeft terreuralarm veroorzaakt tijdens zijn vlucht van Londen naar Washington. De nu 56-jarige Stevens, die zich eind jaren zeventig bekeerde tot de islam en de naam Yusuf Islam aannam, mag uit veiligsoverwegingen de VS niet betreden.

Veiligheidsfunctionarissen ontdekten dat hij op de passagierslijst stond terwijl het vliegtuig al in de lucht was. De autoriteiten dwongen de piloot van het vliegtuig tot een tussenlanding in de Amerikaanse staat Maine. Daar werd Stevens van boord gehaald. Vandaag wordt hij op een vlucht terug naar Engeland gezet.

Yusuf Islam werd geboren als Stephan Georgiou en als zanger noemde hij zich Cat Stevens. Grote hits van zijn hand zijn onder meer 'Lady d'Arbanville', 'Wild World', 'Matthew and son' en 'Morning has Broken'. Stevens verkocht indertijd 40 miljoen LP's en stopte in 1978, nog geen 30 jaar oud abrupt met zijn carriere. Hij bekeerde zich tot de islam, werd Imam en richtte in 1983 in Londen een moslimschool op.

Stevens wekte later grote woede op toen hij zich indirect achter de fatwa schaarde die de Iraanse Ayatollah Ruhollah Khomeini in 1989 uitsprak over de schrijver Salman Rushdi, naar aanleiding van diens boek 'De Duivelsverzen'. Veel radiostations in de VS deden toen zijn liedjes in de ban.


Stevens, voor oude lp-hoezen