Webcam verovert massaal computerland

Icoon Digital nieuwsNa een wat onzekere introductie van de webcam in computerland lijkt het apparaat zich nu toch echt definitief te vestigen op het bureau van de consument. Marktleider Logitech meldt over de eerste zes maanden van dit jaar een verdubbelde verkoop, welke mede te danken zou zijn aan de sterke groei van het aantal breedbandverbindingen en de toename van het gebruik van MSN Messenger.

De enorme afzet heeft zo zijn doorwerkingen. Inmiddels communiceert 15 procent van de drie miljoen Nederlandse messenger-gebruikers met behulp van een camera. Dit komt neer op circa zes procent van alle computergebruikers, tegen een aantal van drie procent begin dit jaar. “De verkoop van webcams benadert nu die van computermuizen. Het is een echte massamarkt geworden”, aldus R. van der Vegte, directeur Logitech Benelux.

Het webcam-georiënteerde Nederland maakt zich vanzelfsprekend interessant voor bedrijven als Logitech, wat zestig procent van de markt claimt. Geen enkel ander land kent een dergelijk hoog relatief aantal Messenger-gebruikers.