Opnieuw politieauto's in brand gestoken

Fanman, saxxer, Esposa, IMDONE en macromarkt.nl hadden ons allen via de nieuws-submit te melden:

Opnieuw zijn er, hoogstwaarschijnlijk door brandstichting, politievoertuigen afgebrand. Dit keer ging het om in totaal 40 auto's, busjes en motoren die op het terrein van een bedrijf in Apeldoorn stonden opgeslagen om daar te worden voorzien van alle communicatieapparatuur. Aangezien het bedrijf ook de communicatieapparatuur installeert voor andere hulpverleningsdiensten, is het mogelijk dat er nog meer auto's verloren zijn gegaan, maar dat zal na inventarisatie van de schade pas duidelijk zijn.

De brand werd rond tien over drie 's nachts ontdekt. De brandweer rukte direct met groot materieel uit en had rond kwart voor vier het vuur onder controle. De voorlopige schade van de brand wordt geschat op enkele miljoenen euro's. Daarnaast zal de politie noodgedwongen langer in de oude auto's moeten blijven rijden.

De politie heeft inmiddels een uitgebreid onderzoek gaande waarbij er ook wordt gekeken of de brandstichting in verband staat met andere incidenten waarbij politieauto's door brand werden vernield. Recent brandden er al politiewagens uit in Zeist, Vleuten, Nederhorst den Berg, Deventer, Enschede en Weesp.