Gewonden bij gasexplosie in huis Vlaardingen

bianca en michael stuurden ons via de nieuws-submit het volgende bericht, compleet met foto:

Icoon Binnenlands nieuws In Vlaardingen is zondagmiddag een woning volledig verwoest door een gasexplosie. Bij de explosie raakten twee mannen gewond, waarvan één er slecht aan toe is. De 34-jarige bewoner werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, maar voor zijn leven wordt gevreesd. In de woning aan de Van Bleiswijkstraat bevonden zich twee eenpersoonshuishoudens, waardoor de brandweer de kans klein acht dat er meer slachtoffers zijn gevallen.

De explosie vond kort na 13.00 uur plaats, waarna de woning instortte en er een uitslaande brand ontstond. In de eerste instantie moesten de omliggende woningen daardoor ontruimd worden, maar door de massale inzet van manschappen en materieel van de brandweer konden de buurtbewoners in de loop van de middag naar hun huizen terugkeren. Er bestaat alleen nog twijfel over de bewoonbaarheid van het huis direct naast het getroffen pand.

Het is nog niet duidelijk wat de gasexplosie heeft veroorzaakt. Er zijn medewerkers van energiebedrijf Eneco ter plaatse om de oorzaak te achterhalen en zo veel mogelijk schade aan de gas- en elektriciteitsleidingen te herstellen.

Foto van de getroffen woning
Een foto van de getroffen woning door bianca en michael