Rutger Hauer toch in Floris te bewonderen

Icoon Media nieuwsActeur Rutger Hauer zal toch te bewonderen zijn in de nieuwe Floris-film. Niet dat hij er echt in meespeelt, maar er zal gebruik worden gemaakt van oude zwartwitbeelden uit de oorspronkelijke tv-serie die eind jaren zestig voor een doorbraak van de acteur zorgde. Dat heeft regisseur Jean van de Velde zaterdag gezegd.

De inmiddels 60-jarige Hauer weigerde zijn medewerking te geven aan het filmvervolg op de tv-serie. In de film staat de kleinzoon van Floris centraal, gespeeld door Michiel Huisman. Deze ligt continu in de clinch met zijn vader (Victor Löw), die vindt dat zijn zoon de naam Floris niet verdient omdat hij in zijn leven nog niets heldhaftigs heeft gepresteerd. De zwartwitbeelden worden gebruikt op het moment dat Löw over de heldendaden van zijn vader vertelt.

"Het paste niet meer in zijn leven zoals het nu is", zegt Van de Velde over de weigering van Hauer mee te spelen. "Hauer sprak ook continu over de edele Middeleeuwen, die vooral niet geportretteerd mochten worden zoals in de serie werd gedaan. Ik kon daar niet zoveel mee." De film gaat half december in première. De originele Floris-serie is inmiddels verkrijgbaar op DVD.

Rutger Hauer als Floris
Rutger Hauer als Floris