Man zit urenlang op 'bom'

ReadMe had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe 40-jarige Brit David Page dacht dat zijn laatste dagen geteld waren toen hij vier uur lang op een stuk oud metaal had gezeten, terwijl hij dacht dat het een bom was.

Toen de man op een oud bedrijventerrein in Coltishall aan het spitten was, stuitte hij op een rond stuk metaal met daarop een knop. Uit nieuwsgierigheid drukte hij de knop in, maar op hetzelfde moment dat hij hem weer los wilde laten, schoot er door zijn hoofd dat het ook een ontstekingsknop zou kunnen zijn van een niet ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog. De man belde in panische toestand met zijn mobiele telefoon naar het alarmnummer en meldde daar de vondst. Omdat de man dacht dat de bom af zou gaan bij het weghalen van zijn vinger, is hij uit angst blijven zitten.

Terwijl hulpverlening zich naar de man haastte, bleef de medewerkster van het alarmnummer aan de lijn om de David te kalmeren. Page zei: "Zij zei steeds dat alles goed zou komen, maar ik antwoordde elke keer: 'Jij bent niet degene die een bom vasthoudt'". Huilend van angst vroeg Page of de medewerkster aan zijn vrouw en kinderen door wilde geven dat hij van hen hield, als de bom toch af zou gaan. Het gearriveerde onderzoeksteam constateerde al snel dat het hier niet ging om een explosief, maar om een stuk hydraulische vering van een oude Citroën. De man is met de schrik vrijgekomen.