Nieuw album U2: 'How to Dismantle An Atomic Bomb'

Murray had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuws
Fans van de Ierse rockband U2 hebben vier jaar op moeten wachten, maar nu is dan bijna zo ver: U2 brengt op 22 november een nieuw album uit. De cd zal een opmerkelijke titel dragen: 'How to Dismantle an Atomic Bomb'.

De opvolger van All That You Can't Leave Behind (2000) is het elfde studioalbum van de band en is geproduceerd door Steve Lillywhite, die de eerste drie albums van de band, Boy, October en War, ook heeft geproduceerd. De opnamen hebben twee jaar geduurd. De eerste single, met de titel Vertigo, ligt op 8 november in de winkels en zal binnenkort op de radio te horen zijn. Het Amerikaanse Time Magazine beschijft het album als 'full of confident, expansive guitar rock'. Bono, zanger van de band, noemt het 'our first rock-n-roll album'.

Eerder werd bekend dat materiaal van het nieuwe album tijdens een fotosessie in het Franse Nice zou zijn gestolen. De band besloot om het album onmiddellijk uit te brengen als de gestolen opnamen op internet zouden opduiken. Dat is tot op heden niet gebeurd, waardoor sommige fans vermoeden dat het slechts een publiciteitsstunt van de band betreft.

In 2005 begint U2 aan een nieuwe tournee. Of de band ook weer naar Nederland komt, is nog niet duidelijk. Manager Paul McGuinness heeft wel gezegd dat de tour 'het karakter van het nieuwe album' zal hebben.


Bono, zanger van U2

--
Officiële website van U2