Vader gedode marinier zet zichzelf in brand

Vlak nadat hij thuis van drie mariniers te horen had gekregen dat zijn 20-jarige zoon Alexander bij gevechten met sjiitische opstandelingen in Najaf (Irak) om het leven was gekomen, heeft de 44-jarige Carlos Arredondo uit Florida (Amerika) zichzelf in brand gestoken. Hij pakte een benzineblik uit de garage en rende naar het busje van de mariniers.

SubheaderNadat hij een van de ramen kapot had geslagen overgoot hij het busje met benzine, waarna hij via het kapotte raam naar binnen kroop en het busje en zichzelf in brand stak. De drie mariniers wisten hem vervolgens uit het busje te trekken en de vlammen op de man te doven. Daarna werd hij in kritieke toestand naar een ziekenhuis overgebracht. Vijftig procent van zijn lichaam is verbrand, maar volgens ziekenhuisfunctionarissen is zijn conditie inmiddels stabiel. Zijn vrouw beaamt dat.

Volgens een woordvoerder van de marine kon de vader het nieuws eerst niet geloven. Seconden daarna knapte er iets in hem. Volgens zijn vrouw was haar man zeer trots op zijn zoon, maar hij had altijd gehoopt dat Alexander zijn dienst in een meer vreedzame tijd had kunnen vervullen. Het Amerikaanse leger wacht het herstel van Arredondo af voordat zij overweegt een klacht tegen hem in te dienen.

Subheader
Carlos Arredondo stak het busje en zichzelf in brand