Dronken vrouw achtervolgd door vliegtuig

aboeAbdullah had ons via de nieuws-submit te melden:

Vrijdagmiddag kreeg de politie van Eindhoven diverse meldingen binnen van automobilisten, dat er een auto slingerend over de snelweg A2 reed. Het bleek te gaan om een 35-jarige vrouw uit Waalwijk, die dronken achter het stuur van haar auto was gekropen. Omdat er niet zo snel een politieauto in de buurt kon worden gebracht, schakelde men een piloot van een politievliegtuig in, die toevallig wel in de omgeving was.

De piloot lokaliseerde de auto al snel en zag hoe de vrouw zich al slingerend met een snelheid van ongeveer 70 kilometer per uur over de A2 verplaatste. Hierop gaf hij de positie van de vrouw door, waarna zij op de vluchtstrook door politieagenten staande kon worden gehouden. Daarbij verzette de vrouw zich tegen haar aanhouding en weigerde ze mee te werken aan een blaastest.

Later kreeg de politie ook nog een aangifte binnen van een vrachtwagenchauffeur, die meldde dat de vrouw met haar auto tegen zijn vrachtauto was gebotst en daarna was doorgereden. Hierop is ook het rijbewijs van de vrouw ingenomen en een proces-verbaal tegen haar opgemaakt.