Hells Angels vrezen verbod

Gerardenmia had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de afdeling (chapter) van de Hells Angels uit Oirsbeek aanmerken als een criminele organisatie. Van die afdeling, de Nomads, zitten vrijwel alle leden in de cel op verdenking van de moord op drie van hun 'brothers' in februari van dit jaar.

Het is voor het eerst dat het OM zo'n grote groep Hells Angels aangeklaagd wegens het in georganiseerd verband plegen van misdrijven. Politie en justitie hebben al wel jarenlang vermoedens dat de Hells Angels zich schuldig maken aan ernstige strafbare feiten, maar tot rechtszaken kwam het nooit. In sommige Europese landen zijn de Hells Angels verboden, omdat ze daar te boek staan als criminele organisatie. In kringen van de Nederlandse Hells Angels wordt gevreesd dat justitie nu ook hier gaat aansturen op een verbod van de motorclub.

De twaalf Nomads die vastzitten worden verdacht van het ombrengen van hun clubleden Paul de Vries, Cor Peijenburg en Serge Wagener. De drie zouden eerst zijn gemarteld en vervolgens onder toeziend oog van alle bendeleden zijn geliquideerd in het clubhuis van de Nomads. Daarna zijn de lijken in het water gedumpt. Justitie leunt voor een groot deel op de getuigenissen van Angelo Diaz, een voormalig lid van de Curaçaose motorclub (en chapter van de Hells Angels) Caribbean Brothers. Hij is uit vrees voor wraakacties inmiddels in een getuigenbeschermingsprogramma geplaatst.

De reden voor de moorden zou het achterover drukken van een grote partij cocaïne zijn geweest, waardoor problemen ontstonden met Colombiaanse drugsbaronnen.