Voetbal: Handsbal bezorgt Japan Asian Cup

IMDONE had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuwsJapan is winnaar geworden van de Asian Cup, de Aziatische equivalent van de Europese kampioenschappen voetbal. De finale tegen China werd met een dubieus doelpunt in het voordeel van de Japanners beslecht. Tot woede van de Nederlandse coach van China Arie Haan, die na afloop weigerde de zilveren medaille in ontvangst te nemen.

Voor een uitzinnig publiek in de Chinese hoofdstad Peking bracht Takashi Fukunischi de gasten eerst op voorsprong. De menigte kon echter opgelucht ademhalen toen Li Ming nog in het eerste halfuur gelijk maakte. In de tweede helft maakte Koji Nakata de 1-2. Op televisiebeelden was echter duidelijk te zien dat hij daarvoor zijn arm gebruikte. Keji Tamada maakte in de slotfase het karwei af, 1-3.

Haan voldeed met de tweede plaats ruimschoots aan de doelstelling, die hem door de Chinese bond was gesteld. China diende minimaal de laatste vier te bereiken dit toernooi. Het was voor het land reeds twintig jaar geleden dat de finale werd gehaald. Na afloop overheerste echter de woede en teleurstelling over het verlies tegen de aartsrivalen. "Ik kan de nederlaag niet accepteren simpelweg omdat de arbitrage zo slecht was", liet de verbitterde Haan weten.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager.