Indiaas vliegtuig maakt noodlanding voor Pakistaanse baby

Icoon Buitenlands nieuwsEen Airbus A320 van de luchtvaartmaatschappij Indian airlines heeft afgelopen woensdag tijdens een vlucht van Delhi naar Bangalore een noodlanding gemaakt om het leven van een tien dagen oude Pakistaanse baby te redden. De baby was geboren met een hartafwijking en de toestand van het kind ging tijdens de vlucht snel achteruit.

De baby, Muhammad Khan, was op weg was naar Bangalore voor een operatie samen met zijn moeder en oom. Toen de bemanning in de gaten kreeg dat het gezicht van de baby blauw begon te worden, besloot de piloot uit te wijken naar het vliegveld van Hyberabad. De baby werd onmiddelijk na de landing naar het ziekenhuis gebracht en volgens een dokter maakt Muhammed het goed en is hij reeds ontslagen uit het ziekenhuis.

De banden tussen de nucleaire rivalen India en Pakistan zijn de afgelopen achttien maanden verbeterd door pogingen van beide regeringen om een vredesproces op gang te brengen. Twee jaar geleden stonden beide landen nog op voet van oorlog over de betwiste zeggenschap over Kashmir.

Een van de stappen die is ondernomen door de regering van India is om de visa aanvragen voor Pakistaanse kinderen die voor medische behandeling naar India moeten te versimpelen. De regering van India betaalt ook de reis, behandeling en accomodatie voor de kinderen. In het afgelopen jaar zijn al meerdere zieke Pakistaanse kinderen in Bangalore behandeld, wat bekend staat om zijn goede en betaalbare medische zorg.