Modieuze tassen te huur via internet

Icoon Buitenlands nieuws Goed nieuws voor vrouwen die dol zijn op hippe designtassen maar het eigenlijk te duur vinden telkens een nieuwe aan te schaffen. Tegenwoordig kunnen zij via www.bagborroworsteal.com voor een bedrag van ongeveer éénvijfde of éénzesde van de winkelprijs een tas huren.

Lloyd Lapidas, één van de oprichters van de website, geeft in de Britse krant The Independent aan dat het in Amerika opgezette Bagborroworsteal zijn activiteiten wil uitbreiden naar Engeland en de rest van Europa.

Wie een tas wil huren bij Bagborroworsteal moet eerst lid worden en kan kiezen uit verschillende soorten lidmaatschappen, variërend van 19,95 dollar tot 99,95 dollar per maand. Hoe duurder het lidmaatschap des te groter de mogelijkheden.

Niet alleen supermodebewuste dames uit de grote steden maken gebruik van de tassenverhuur, maar ook vrouwen van het platteland. Zij zouden vooral gecharmeerd zijn van de service, aldus Lapidas. Wanneer een vrouw tijdens de huur zodanig verknocht raakt aan een tas dat ze geen afstand kan doen, hoeft dat ook niet: ze kan hem dan gewoon kopen.

Volgens Vanessa Gillingham, moderedacteur van Glamour Magazine, bedient de site vooral vrouwen die status ontlenen aan het hebben van een tas van een bepaald merk. Want de allerallerlaatste trends op modegebied zijn op de site niet te vinden, zo laat ze weten.