Vladimir Poetin niet blij met kauwgomkauwers

bagoas vertaalde en had ons via de nieuws-submit te melden:

De Russische president Vladimir Poetin was op het afgelopen EK Voetbal niet erg blij met het gedrag van zijn landgenoten op het veld. Hij vond het zelfs zo ver gaan dat hij hoogstpersoonlijk contact opnam met Leonid Tjagatsjev, voorzitter van het Russisch Olympisch Comité.

Aanleiding was het gedrag van de spelers van het Russische team tijdens het spelen van het volkslied. Daar waar andere landen het volkslied uit volle borst meezongen, stonden de Russen er wat verveeld bij, kauwend op een stukje kauwgom. Tjagatsjev gaf de boodschap door aan Vjatsjeslav Koloskov, voorzitter van de Russische voetbalbond, die zijn spelers vervolgens, naar verluidt niet al te vriendelijk, op het matje riep.

"Ik vertelde hen dat ze het volkslied ernstiger moeten nemen. Andere teams zingen niet alleen, maar de uitdrukking op hun gezichten toont dat ze alles willen doen om de vijand te verslaan. En die van ons? Ze kauwen wat en glimlachen", aldus Koloskov. Het mocht niet baten; Rusland werd in de eerste ronde van het EK uitgeschakeld.