[update] Nico en Rob klagen 'Hilversum' aan

ayse241073 had ons via de nieuws-submit te melden:

De voormalig Eigen Huis & Tuin-iconen Nico Zwinkels en Rob Verlinden gaan een serie rechtszaken aanspannen tegen lieden uit het Gooise matras. Dit nadat het duo een nieuw programma op SBS6 zag stranden omdat klusjesman Nico naast handige handen ook over 'losse handjes' zou beschikken; Hij zou styliste Bea Willemstein tien jaar geleden hebben aangerand.

Tegen styliste Willemstein wordt een strafklacht wegens smaad ingediend. Verder zullen verschillende civiele procedures worden gevoerd. Ten slotte zal een gerechtelijk getuigenverhoor worden gevraagd aan ''iedereen die macht heeft in Hilversum''. Te denken valt aan RTL-directeur Fons van Westerloo, programmadirecteur Leo van der Goot, de gehele SBS-top en Willem Herselman, voormalig werkgever van Zwinkels en Verlinden en tegenwoordig de producent van huis-en-tuinprogramma’s voor SBS.

De manager van Verlinden en Zwinkels, Jan Dekker, zegt in de Telegraaf: ''Er is een gemeen spel gespeeld. Wij hebben de afgelopen drie weken zoveel belastend bewijsmateriaal verzameld dat we een gigantisch gevecht aandurven.'' Volgens Dekker heeft hij verklaringen op tape en op schrift van mensen uit de tv-wereld die spontaan naar hun toekwamen. ''Het leven van Nico en Rob is gewoon willens en wetens verpest met als enige doel hun nieuwe programma niet door te laten gaan. Nico kan nauwelijks de straat nog op omdat zijn reputatie in één klap is veranderd.''

HMG-directeur Fons van Westerloo vindt het prima een getuigenverhoor, maar nogal ''sneu'' voor Nico: ''In de rechtbank moet je de waarheid spreken. Ook over wat we hebben afgesproken niet te zullen vertellen: waarom Nico bij ons moest vertrekken. Het archief gaat open. Dat vind ik jammer voor Nico. Want er zijn andere redenen dan dat hij minder paste in het concept. We gunden Nico een waardig vertrek.'' SBS 6 wil niet reageren.

Dekker noemt de woorden van Van Westerloo ''bluf''. ''Ik daag hem uit. Er is geen kwestie Bea en er zijn ook géén andere kwesties. De rechter moet hem maar goed aan de tand voelen.''

Positief nieuws is er voor Rob en Nico uit de hoek van voormalige presentatrices waar ze ooit mee hebben gewerkt. Irene Moors, Myrna Goossen, Manuela Kemp en Minoesch Jorritsen staan volledig achter het duo.


In de gouden RTL4-periode


Update 12:35
Nico Zwinkels eist van roddelblad Privé in een kort geding 200.000 euro schadevergoeding als voorschot op een definitieve claim over geleden schade. Privé was het eerste blad dat in een artikel aankondigde dat Nico een vrouw zou hebben aangerand.

Verder wil Nico dat het weekblad een rectificatie moet plaatsen en zich in deze zaak moet onthouden van verdere 'negatieve publicaties'. Volgens Nico's advocaat is die laatste eis prima te billijken ''want het verhaal is immers niet waar.''