Verhuizing ADSL kan binnen 15 minuten

tazmanian had ons via de nieuws-submit te melden:

KPNOverstappen van ADSL-provider kan al binnen 15 minuten. Dat heeft internetaanbieder Cistron aangetoond. Cistron-directeur Ter Haar verwisselde zijn abonnement van het ADSL-netwerk van BBned naar een abonnement van Tiscali binnen het kwartier. "KPN hoefde in feite enkel een schakelaartje om te zetten in de centrale en kon dat nu ook heel snel uitvoeren, met minder dan 15 minuten downtime", aldus Ter Haar.

Met de ontdekking komt KPN wederom onder vuur te liggen. Eerder bleek al uit onderzoek van FOK! dat het overstappen van provider helemaal niet minimaal vier weken hoeft te duren. Het overstappen van een provider dat gebruik maakt van een ander netwerk als die van KPN, duurde onnodig lang. Vaak zelfs langer dan zes weken.

Telecomwaakhond OPTA sommeerde de KPN begin dit jaar ook al dat het overstappen veel sneller moest kunnen. Het telecombedrijf is hiertegen in beroep gegaan.

KPN is altijd betrokken bij het aanleggen van ADSL. Bedrijven als BBned en Tiscali hebben wel een eigen netwerk, maar het laatste stuk tot aan de voordeur loopt altijd nog via de koperen draadjes van de vaste lijn van KPN.