Video's dierenmishandeling KFC leverancier vrijgegeven

Een detective van een dierenrechtenorganisatie heeft bij een leverancier van Kentucky Fried Chicken schokkende beelden van ernstige dierenmishandeling vastgelegd. De beelden zijn met een verborgen camera gemaakt in de 'Pilgrim's Pride' fabriek in Moorefield, West Virginia, door een infiltrant van de dierenrechtenorganisatie PETA. De infiltrant werkte tussen oktober 2003 en mei 2004 in de fabriek.

In de beelden is onder meer te zien hoe levende kippen tegen een muur en op de grond worden gesmeten, worden geschopt en hoe er op de kippen wordt gestampt. Daarnaast zijn er ooggetuigenverslagen over kippen waarvan de snavel werd afgerukt, waarbij tabak in bek en ogen werd gespuugd, kippen in tweeën werden gerukt en koppen werden afgedraaid.

Bonnie Warchauwer, woordvoerster van Yum! Brands Inc., de moedermaatschappij van Kentucky Fried Chicken, heeft laten weten te eisen dat de bewuste werknemers ontslagen zullen worden. "Bij nieuwe voorvallen zal de samenwerking met dit bedrijf worden beëindigd," aldus Warchauwer.

Een link naar het bewuste filmpje vind je hier (je moet even 15 sec reclame uitzitten voor het filmpje begint).

LET OP: Bevat zeer schokkende beelden!