Arrestatieteam vergist zich bij inval in straat

vries750 had ons via de nieuws-submit te melden:

Oeps, sorry, verkeerde adres. In het reclamefilmpje van de Praxis werd er de spot mee gedreven, een arrestatieteam die een inval in de verkeerde woning doet. Afgelopen dinsdag werd dit echter werkelijkheid bij de Heemskerkse Marko Popic. In alle vroegte viel een politieteam met getrokken pistolen zijn Heemskerkse flat binnen.

Doel van de actie was de arrestatie van een drugsdealer. Omdat de man wel eens vuurwapengevaarlijk zou kunnen zijn, werden geen risico's genomen. Bij het inrijden van de straat hebben de leden van het team en hulpofficier van justitie F. Rietdijk niet goed op het straatnaambordje gekeken waardoor ze in de Adigestraat zaten in plaats van de Arnostraat.

Op het moment van de inval lagen Popic en zijn 19-jarige zus Sylvija in de woning te slapen. Beiden werden door het arrestatieteam op hardhandige wijze aangehouden. Ook de bovenburen kregen bezoek. Daar werden een vrouw en een 5-jarig jongetje door het team in hun slaap gewekt.

Popic, zijn zus en de bovenburen hebben van politie en justitie hun excuses gehad. Volgens politievoorlichter Van Loenen gaat het om een uitzonderlijk incident. "Zoiets heb ik bij de politie nog nooit meegemaakt. Politiemensen zijn ook mensen en die maken fouten. Er is intern over gesproken en degene bij wie de fout is ontstaan is aangesproken. We houden het op een incident. Hoe vervelend dan ook, maar we kunnen het niet terugdraaien."