Twijfels over antisemitische aanval op Française

In Frankrijk zijn steeds meer twijfels gerezen over het verhaal van de vrouw die zegt ernstig te zijn mishandeld door antisemitische jongeren.

De 23-jarige vrouw beweert door zes jongeren van Noord-Afrikaanse afkomst te zijn belaagd met messen. Ook zou ze zijn besmeurd met hakenkruizen en zouden er stukken van haar kleren en haar zijn afgesneden. De jongeren zouden tevens haar babywagen hebben omgeschopt, waardoor haar 13 maanden oude baby gevallen zou zijn.

Maar nu worden er steeds meer vraagtekens gezet bij haar verhaal. Zo hebben, drie dagen na de beweerde mishandeling, zich nog steeds geen getuigen van het voorval bij de politie gemeld. Dit terwijl de vrouw zegt dat minstens twintig passagiers het gebeuren hebben gezien. Een andere reden voor twijfel is dat er op de beelden van de bewakingscamera's waar de daders zouden zijn uitgestapt geen mannen te zien zijn die aan het gegeven signalement voldoen.

Door de radiozender France-Info en de tv-zender LCI werd bovendien gemeld dat het niet de eerste keer is dat de vrouw aangifte doet van mishandeling; dit zou zij al zes keer eerder gedaan hebben. De Franse politie wil dit echter niet bevestigen.

De Française, waarvan overigens later bleek dat zij geen Joodse is, had maandag een ontmoeting met Nicole Guedj, onderminister voor slachtofferzaken. Guedj riep getuigen met klem op om zich te melden. Eerder veroordeelde de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Dominique de Villepin, het gebeuren. Hij zei dat alles op alles gezet moet worden om de daders zo snel mogelijk op te pakken. In Parijs hielden maandag een paar honderd mensen een protestmanifestatie.