Ketchup in de strijd tegen Kerry

Hanz0 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon US verkiezingen 2De keuze van ketchup als politiek strijdmiddel. Aanhangers van de Amerikaanse president George W. Bush roepen de kiezers op hun politieke voorkeur voortaan ook te laten blijken in de keuze van hun ketchup. Marktleider Heinz is namelijk te nadrukkelijk gelieerd aan de Democratische presidentskandidaat John Kerry.

W-KetchupKerry is getrouwd met Teresa Heinz, erfgename van het ketchup-imperium. Haar eerste man was Heinz-nazaat Henry John Heinz III, die in 1991 omkwam bij een vliegtuigongeluk. De erfenis maakte Teresa Heinz schatrijk.

Als alternatief voor de rode saus van Heinz is daarom W-Ketchup op de markt gekomen, volgens de fabrikant in tegenstelling tot de Heinz-producten 'volledig Amerikaans'. In de aanprijzing voor het merk schrikken de makers niet terug voor een sneer naar de Democraat Kerry. "Kies voor Heinz en je steunt Teresa en de privéjet van haar man. Kies voor W-Ketchup dan steun je ook het Vrijheid Alliantie Studiebeurs Fonds dat beurzen verstrekt aan de kinderen van de dappere helden die sneuvelden op het slagveld."

Overigens was Henry John Heinz III tot zijn dood senator voor de Republikeinen. Teresa Heinz en haar nieuwe echtgenoot John Kerry zouden geen bemoeienis hebben met de leiding van het Heinz-imperium.