Foto van "wreker van Zuuk" vrijgegeven

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden, herschreven en wel:

Na een eerdere poging om met DNA-profielen de 'Wreker van Zuuk' op te pakken heeft de politie nu een foto vrijgegeven waarop de persoon te zien zou zijn die al jarenlang het kleine dorpje Zuuk teistert met onder andere brandstichting en vernieling.

Het DNA-onderzoek dat eerder dit jaar werd gehouden onder de vrouwelijke bevolking van Zuuk werd nutteloos, omdat het DNA van de mogelijke dader in contact was gekomen met het DNA van een werkneemster bij het Nederlands Forensisch Instituut.

Met het vrijgeven van de opname van een beveiligingscamera hoopt de politie weer een nieuw spoor te hebben in het onderzoek. De politie vermoedt dat bekenden van de dader hem aan de hand van de foto zouden moeten herkennen.

De foto is daarom de afgelopen weken al voorgelegd aan diverse betrokkenen. Maar die hullen zich in stilzwijgen, ook al heeft de politie het idee dat de dader herkend is. "Sommige mensen die de foto's hadden gezien, durfden niets te zeggen. Zij kunnen nu anoniem tippen, waardoor de informatie alsnog bij ons terechtkomt."

De reden dat die mensen niks durven te zeggen is niet vreemd. De 'Wreker van Zuuk' heeft in de afgelopen jaren regelmatig mensen in levensgevaar gebracht, alleen al omdat ze contact hadden met de 43-jarige timmerman en boer Gerrit B. Die zou in de jaren '90 een liefdesrelatie met de minderjarige oppas van zijn kinderen hebben gehad. Sindsdien werden onder andere zijn tandarts en baas belaagd door de 'Wreker van Zuuk'.

Dat de politie deze zaak graag opgelost wil zien blijkt wel uit de beloning. Als iemand de gouden tip geeft krijgt deze persoon 25.000 euro.