Levenslang geëist tegen oud-marinier

Ferdo en pro_jeex hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsHet Openbaar Ministerie heeft een levenslange gevangenisstraf geëist tegen de ex-marinier Paul S., die in oktober zijn ex-vriendin, haar ouders en haar broer vermoordde. Tbs werd niet geschikt geacht, omdat S. volgens Justitie 'onbehandelbaar' is. Het OM is van mening dat S. niet meer terug mag keren in de maatschappij.

De advocaten van S. hadden gepleit voor een tijdelijke gevangenisstraf gekoppeld aan tbs. Zij betoogden dat de verdachte 'een venster op de maatschappij' moet behouden. Verder wezen zij op het advies van het Pieter Baan Centrum (PBC) om S. tbs te geven. De voormalige marinier betuigde tijdens de zitting zijn spijt tegenover de rechters en werd herhaaldelijk overmand door emoties.

De 37-jarige S. schoot op 24 oktober 2003 zijn ex-vriendin Daniela Vromen (29), haar broer (34) en haar moeder (56) in hun woning dood. Vervolgens reed hij naar de sportschool die hij samen met zijn schoonfamilie beheerde en schoot daar zijn ex-schoonvader Lei Vromen (60) dood. S. was tijdens zijn daden in gevechtstenue gekleed. Hij heeft een verleden bij de Bijzondere Bijstands Eenheid (BBE) van het Korps Mariniers. S. ging er in eerste instantie van uit dat zijn daad 'een perfect uitgevoerde actie van een BBE'er in een terroristische situatie' was. Hij dacht ook dat hij de vier leden van de familie Vromen met één schot had gedood. Dat bleken er zestien te zijn.

Paul S. verdacht de familie Vromen van inbraak in zijn huis. Ze zouden volgens hem niet alleen spullen van zijn ex-vriendin hebben meegenomen, maar ook wapens.