Hongerige kangoeroes vallen mensen aan

Icoon Buitenlands nieuwsHongerige kangoeroes maken de straten van de Australische hoofdstad Canberra onveilig. De dieren, die leven van gras, trekken vanuit het uitgedroogde platteland de stad in, waar in parken dankzij bewateringssystemen nog wel groenvoer te vinden is. De milieudienst van de stad heeft inwoners woensdag opgeroepen de dieren met rust te laten om te voorkomen dat er gewonden vallen.

Volgens onderzoeker Guy Ballard is het niet gebruikelijk dat kangoeroes mensen aanvallen. Het aantal kangoeroe-aanvallen van vorig jaar is volgens hem op één hand te tellen. ''Maar een mannetjeskangoeroe kan zo groot worden als een gemiddelde man dus als er een conflict is kan het gebeuren dat mensen gewond raken'', vertelt Ballard.

Vorige week werden twee vrouwen in een park door een kangoeroe aangevallen. De hond van een van de twee vrouwen was in de vijver aan het zwemmen toen opeens de kangoeroe verscheen die de hond met zijn achterpoten onder water hield. ''De hond verdronk terwijl wij machteloos toekeken'', aldus de vrouw tegen The Canberra Times.