'Ontvoerde Amerikaanse marinier vrijgelaten'

Icoon Irak nieuwsWassef Ali Hassoun, de Amerikaanse marinier die in juni in Irak werd ontvoerd, is vrijgelaten. Dat heeft een broer van de marinier, Sami Hassoun, zojuist aan CNN verteld. ''Hij leeft en is vrijgelaten, we weten het zeker. We danken God hiervoor,'' aldus Sami. Hij vertelde dat de familie een telefoontje had gekregen waarin verzekerd werd dat Wassef was vrijgelaten. Hij wilde niet vertellen van wie het telefoontje kwam.

Subheader
Marinier Wassef Ali Hassoun


Maandag meldde nieuwszender Al-Jazeera dat een Iraakse groep, die beweerde Hassoun te hebben ontvoerd, aan de zender had verklaard dat ze hem hadden vrijgelaten nadat hij had beloofd om niet terug te keren naar het Amerikaanse leger.

Afgelopen zaterdag ontstond verwarring nadat verschillende media, waaronder FOK, meldden dat de marinier was onthoofd. De groep die verantwoordelijk is voor de ontvoering van Al Hassoen, Ansar al-Sunna, maakte de dag daarop bekend dat de marinier nog leefde.

Update 6:38

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft een verklaring op zijn website gezet waarin staat dat het ministerie de vrijlating van Hassoun op dit moment nog niet kan bevestigen.