Teisteraar EK-finale oude rot in het vak

De fervente Barcelona fan die zondagavond even voor het einde van de EK-finale tussen Portugal en Griekenland de rust verstoorde, sloeg bij Euro 2004 niet zijn eerste slag. De man, bijgenaamd Jimmy Jump, was ook bij de GP van Spanje present, waar hij zich tijdens de opwarmronde op het circuit waagde.



Jimmy Jump kwam gisteravond kort voor het slot van de finalestrijd in beeld nadat hij zich langs de stewards van het Luz-stadion in Lissabon had gewerkt. De man, vergezeld met een Barça-vlag welke hij op de Portugese Figo wierp, was de bewakers van het sportterrein een lange tijd te slim af en wierp zich uiteindelijk in de netten van het Griekse doel. De fanatieke Barcelona fan wreekte zich op Figo, de speler die hij ooit aanbad maar haat sindsdien hij FC Barcelona ‘verraadde’ en vertrok naar aartsrivaal Real Madrid.

Beweegreden van de springende Jimmy zou de eeuwigdurende drang naar bekendheid zijn. Met de stunt van zondagavond is hij al weer een stuk dichterbij zijn doel gekomen. Op zijn website zijn video’s van zijn eerdere ‘ontsnappingspogingen’ te vinden.

Een filmpje van het markante gebeuren is hier te vinden.