[update] Twee lijken bij kasteel Fourniret gevonden

HSKONING had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij de graafwerkzaamheden bij het kasteel van seriemoordenaar Michel Fourniret in Sautou (Noord-Frankrijk) is het lichaam van Jeanne-Marie Desramault gevonden. De Franse studente verdween in 1989 op 22-jarige leeftijd in het Franse Charleville-Mézières. De zoektocht naar meer stoffelijke resten wordt voortgezet.

Zoals eerder werd aangekondigd zijn zowel Fourniret als zijn voormalige vrouw bij de graafwerkzaamheden aanwezig. Volgens Fourniret zou bij het kasteel ook de Belgische Elisabeth Brichet zijn begraven. Zij wordt sinds 1989 vermist nadat zij in december van dat jaar in het Belgische Namen spoorloos verdween. Fourniret heeft toegegeven dat hij haar heeft ontvoerd, verkracht en gewurgd. Eerder werd aangenomen dat Marc Dutroux iets met haar verdwijning te maken had.

Fourniret heeft bij het begraven van zijn slachtoffers een graafmachine gebruikt waardoor de zoektocht naar de stoffelijke resten moeilijk is. De lijken kunnen op grote diepte liggen.

Eerder vandaag werd in de (voormalige) woonplaats van Fourniret in België voor 25.000 euro aan goudstukken gevonden. Het geld was eigendom van een lid van de Franse terreurgroep Action Directe met wie Fourniret ooit in de cel zat. De vrouw van Fourniret had de plek aangewezen waar het goud was begraven.

Update 20.27
Het NOS Journaal meldt zojuist dat ook de stoffelijke resten van Elisabeth Brichet zijn aangetroffen.