Van Nistelrooy geschorst voor twee duels

FrankR, Re-Volution, Bambuddha, Cimarron, snowfalcony, Boomlaars en twee anonieme FOK!kers tipten ons via de nieuws-submit:

Icoon Sport nieuws Ruud van Nistelrooy is door de UEFA voor twee interlands geschorst. Reden is de uitval van van Nistelrooy bij scheidsrechter Anders Frisk tijdens het duel Portugal-Nederland, afgelopen woensdag. Door zijn schorsing is de topspits niet inzetbaar voor de eerstkomende twee WK-kwalificatieduels met Tsjechië (8 september thuis) en Finland (13 oktober thuis).

De UEFA besloot tot een onderzoek toen van Nistelrooy na afloop van de wedstrijd zijn beklag kwam doen bij de scheidsrechter. Ook voor de camera's van de NOS uitte Van Nistelrooy zijn frustraties. "Het is misschien een wat gemakkelijk excuus, maar hoe hij werkelijk álles in het voordeel van Portugal floot, dat was gewoon niet mooi meer. Alles wat fifty-fifty was, floot hij naar hun kant. Echt een type thuisfluiter."

Van Nistelrooy heeft nog de mogelijkheid om een bezwaarschrift in te dienen tegen de straf. Hiervoor heeft hij de gelegenheid tot maandagnacht 5 juli.
_
Meer sportnieuws vind je op de sportsite van FOK!