Duits leedvermaak over nederlaag Oranje

De caravandeuren dicht, de auto volgeladen - Op naar Amsterdam! Het Duitse blad Bild doet Oranjefans met enig leedvermaak tips aan de hand voor de terugreis naar het vaderland. Per caravan uiteraard, Nederlanders hebben in Duitsland de naam dat ze niet zonder naar het buitenland reizen.

De krant laat de Nederlandse voetballiefhebbers de 2186 kilometer van Portugal naar Nederland in vier dagen afleggen. Na overnachtingen op campings in Biarritz bij de Frans-Spaanse grens, Parijs en het Belgische Gent hoeft de Hollander op de laatste dag slechts 220 kilometer af te leggen om de caravan thuis in Amsterdam naast het 'tulpenperk' te parkeren.

Voorbarig
Het vermoeden bestaat overigens dat het artikel enigzins voorbarig geschreven is. Bild laat de terugreis van de Nederlandse voetbalfans namelijk starten in Braga, 'direct na het fluitsignaal'. In Braga speelde Nederland de derde groepswedstrijd tegen Letland. Ten koste van Duitsland plaatste het elftal van trainer Advocaat zich echter onverwacht voor de kwartfinale tegen Zweden in Faro, en strandde uiteindelijk in Lissabon na de verloren halve finale tegen Portugal.


Terugtocht Oranjefans
De tocht voert vanuit Braga via Biarritz,
Parijs en Gent naar Amsterdam