Voetbal: Advocaat twijfelt over doorgaan na EK

Dick Advocaat zal waarschijnlijk zijn contract bij de KNVB, dat loopt tot en met het WK van 2006, niet uitdienen. Dat liet Advocaat vandaag doorschemeren. "Ik wil dit toernooi zo goed mogelijk afmaken. Daarna horen jullie wel wat ik verder ga doen. Of ik zelf al weet wat ik na het EK ga doen? Nee. Dat is een doordenkertje hè?."

"Ik ben erg teleurgesteld", zo zei Advocaat. "Niet in de spelers. Daar ben ik heel tevreden over. Ik ben heel trots op de spelersgroep die eigenlijk twee jaar geleden al was afgeschreven. Maar er zijn dingen gebeurd waardoor ik niet meer echt kan genieten. Iedereen mag kritiek hebben, maar er zijn grenzen overschreden."

Daarmee doelde Advocaat op de nasleep van de wissel van Arjen Robben tegen Tsjechië. "Ik moet ook nog terug naar Nederland", aldus Advocaat. "Dat realiseert zich kennelijk niet iedereen. Wat dat betreft ben ik blij dat we de halve finale nog hebben gehaald."

Toen Frits Barend Advocaat vroeg naar zijn gemoedstoestand, had Advocaat moeite om zijn emoties in bedwang te houden. Beelden daarvan zijn hier (RTL Nieuws) te vinden.

Zie voor meer nieuws over Euro 2004 sport.fok.nl!