[update] Samengebonden lijken gevonden

Icoon Buitenlands nieuwsIn 'Pleasant Prairie' (Wisconsin) zijn zaterdag drie aan elkaar gebonden lichamen gevonden van een man en twee kinderen. De lichamen lagen op het strand van het meer 'Lake Michigan'. Volgens functionarissen lijkt er geen opzet in het spel te zijn.

De plaatselijke brandweercommandant denkt dat de man zijn kinderen aan zich heeft vastgebonden toen ze met hun boot in de problemen kwamen. Hij wilde op die manier waarschijnlijk voorkomen dat ze elkaar kwijtraakten. De lichamen hebben meerdere dagen in het water gelegen. Daarom is het moeilijk om het geslacht van de kinderen te bepalen en ze te identificeren.

Opvallend is dat er in 'Pleasant Prairie' op dit moment geen mensen vermist worden. Ook heeft de kustwacht de afgelopen dagen geen noodsignalen opgevangen. De kustwacht heeft nog geen boot gevonden. Het onderzoek loopt nog.

Subheader
Politieagenten onderzoeken het strand


Update maandag 5:08

De politie en brandweer zijn inmiddels afgeweken van hun eerdere theorie en de politie behandelt de zaak nu als een moordzaak. Ze maakten bekend dat er ook boekentassen aan de lichamen zijn vastgebonden waarin twee plastic zakken vol zand zaten. ''Bij een van de kinderen waren ook de broekzakken met zand gevuld waarna de ritssluiting is dichtgedaan.''

Ook zijn de slachtoffers inmiddels geïdentificeerd. Het gaat om een 45-jarige vader en zijn twee zoons van zes en drie jaar oud uit Chicago, die al meer dan een maand vermist werden. De slachtoffers werden het laatst gezien op zes maart toen de vader de kinderen van school ophaalde en de moeder heeft op elf maart aangifte gedaan van de vermissing. Volgens politiecommandant Brian J. Wagner is er nog geen doodsoorzaak vastgesteld en is er ook nog geen bewijs gevonden van ernstige letsel.

Volgens een medisch onderzoeker lijkt het erop dat de drie ongeveer een maand in het water hebben gelegen. Het koppel zou geen problemen hebben gehad. ''Het lijkt erop dat hij een liefhebbende vader was zonder vijanden.'' Wagner wilde niet zeggen of er verdachten zijn ondervraagd.