Nieuwe gevaarlijke rage: klikosurfen

Icoon opmerkelijk nieuws Voor de liefhebbers van gevaarlijke stunts is er vanuit de Verenigde Staten een nieuwe rage overgewaaid: het zogenaamde klikodrifting. Het is hierbij de bedoeling dat een kliko, met daarin één of meerdere personen, met hoge snelheid achter een auto voortgetrokken wordt. Het fenomeen zou afgekeken zijn van het MTV-programma Jackass, waarbij de deelnemers zoveel mogelijk levensgevaarlijke en bizarre stunts uithalen.

In Hoogeveen leidt de klikorage tot ergernis bij de plaatselijke ondernemers op een bedrijventerrein. Op dit terrein is de Hoogeveen Racing Scene actief. Een eigenaar van een verkeersrijschool zegt veel hinder te ondervinden van de kliko's tijdens zijn lessen. Voor toekomstige automobilisten zouden de stunters bepaald niet het goede voorbeeld geven.

Burgemeester Urlings van Hoogeveen verzekert dat klikodrifters hoge boetes kunnen verwachten, indien ze worden betrapt. Hij uit de vrees dat het niet lang meer zal duren voordat de eerste slachtoffers vallen.

Klikodrifting
Klikodrifting

-Hier een link naar het filmpje (Windows Media Player)