Scherpe controle op sportkantines tijdens EK

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Sportkantines die speciale 'EK-feesten' houden moeten oppassen. Een speciale opsporingseenheid van Koninklijke Horeca Nederland gaat streng toezien op de kantines. Volgens K. Verhagen, inspecteur van het Bureau Eerlijke Mededinging (BEM), regent het klachten van horeca-ondernemers. "We worden overspoeld met tips. Het zal niet lukken om al die duizenden kantines en andere sportclubs deze week aan te pakken, maar we komen er later zeker op terug."

De sportkantines worden vaak zwaar gesubsidieerd, betalen geen btw en er staan vrijwilligers achter de bar. Hier kunnen de gewone café's niet tegenop. Een aantal sportclubs zou al onder druk gesloten blijven. "We gaan de komende dagen niet voor de deur liggen, maar als wij merken dat sportclubs zich niet aan de regels houden, grijpen wij dus later in", zo zegt Verhagen.

Als de feestjes puur voor leden zijn is er geen probleem. " Maar in veel gevallen wordt er voor cafeetje gespeeld, en dat vinden wij niet leuk. Het zal niet lukken om iedereen voor dinsdag aan te pakken, maar wij komen we zeker op terug", aldus Verhagen.