''Neerlands grootste spammer ontmaskerd''

BlackBokz had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens Rejo Zenger van de Nederlandse spambestrijder Spamvrij.nl weet hij wie er schuil gaat achter ene Akin Franks, één van de grootste Nederlandstalige spammers. Achter deze Franks zouden de bedrijven Speko en 123fit.nl zitten.

De man achter Speko en 123fit.nl is Arjen Jongeling. Hij ontkende vandaag tegenover de ICT-nieuwssite Webwereld iets met Akin Franks te maken te hebben. ''Ik ga nu contact met mijn advocaat opnemen. Zenger kan een kort geding verwachten'', aldus Jongeling. Volgens Jongeling is Speko een bonafide bedrijf. "Wij verkopen hypotheek-leads. De meeste leads krijgen we dankzij onze tv-reclames die op alle commerciële zenders worden uitgezonden Ook plaatsen we advertenties in bladen, zoals de Veronica Gids.''

Jongeling bekritiseert de werkwijze van Rejo Zenger en Spamvrij.nl. "Zenger doet allerlei extremistische uitlatingen en knoopt vermoedens aan elkaar. Zijn werkwijze is vergelijkbaar met die van de Privé. Hij komt niet met bewijzen, maar alleen met verdachtmakingen''.

Zenger zegt zorgvuldig te werk zijn gegaan en bewijzen te hebben. Hij heeft bij het onderzoek naar Akin Franks samengewerkt met Spamhaus.org, een internationale antispamorganisatie.

Zie voor uitgebreid verhaal het artikel op Webwereld.