Vier man vast in Brunssumse moordzaak

reulnl had ons via de nieuws-submit te melden:

In verband met de moord op de 77-jarige invalide Arnold Vink uit Brunssum zijn afgelopen weekend nog twee arrestaties verricht. Met de twee Marokkaanse tieners die al vastzaten, Samir Z. (15) en Ali B. (17), komt het aantal verdachten in deze zaak nu op vier.

Volgens persofficier van justitie W. Smits worden de vier jongeren allen van hetzelfde feit verdacht: een inbraak op 5 maart bij Vink. Hierbij werden zijn spaarcenten, een videorecorder en sieraden buitgemaakt. De daders sloegen aan de achterzijde van het huis een ruit in en stalen onder andere het gouden horloge van zijn echtgenote, die twee jaar geleden overleed.

Het weerloze slachtoffer, dat in een rolstoel zat, werd doodgeslagen in zijn woning aan de De Ruijterstraat. Zijn huishoudster trof hem daar op 10 maart levenloos aan.

De advocaat van verdachte Ali B., mr. A. Weenink, zegt dat zijn cliënt elke betrokkenheid ontkent. Ook raadsman mr. Sjourd van Berge-Henegouwen zegt dat zijn cliënt Samir Z. ontkent; hij spreekt schande van de gang van zaken: ''Z. werd uitgekleed op het politiebureau. Hij moest een soort maanpak aantrekken en mocht niet direct een advocaat zien. Die jongen zit verdomme net voor zijn eindexamen''.