Duitser loopt marathon onder water

De extreme duursporter Wolfgang Kulow heeft een aparte prestatie volbracht. De Duitser liep in het zwembad van Lensahn (Duitsland) een marathon onder water. Na 24 uur en 24 minuten had hij de afstand van 42 kilometer en 195 meter volbracht en kon hij eindelijk boven komen.

Elk half uur wisselde Kulow van zuurstoffles en eten ging via een ingewikkeld buizensysteem. Het extra gewicht van 26 kilogram moest de sporter, die tijdens de onderneming steun kreeg van drie vrienden, onder water met zich meesjouwen. De gelukkige recordhouder berichtte naderhand dat hij op een gegeven moment zo uitgeput was dat hij op de bodem van het zwembad in slaap viel. "In de vroege morgen heb ik gezegd: 'Je stopt ermee, zoiets doe je nooit meer'. Andere mensen liggen op dit tijdstip in bed." De inzinking was echter van korte duur. Kulow bedacht tijdens zijn recordpoging dat door de meren van de deelstaat Sleeswijk-Holstein zwemmen ook een uitdaging zou zijn.

Kulow staat bekend om zijn aparte stunts. Vorig jaar fietste hij onder water naar het Oostzee-eiland Fehmarn. In zes uur en 45 minuten legde hij een afstand van tien kilometer af. Ook was Kulow de eerste die lopend de Takla Makan in China, de grootste zandwoestijn ter wereld, overstak.

Wolfgang Kulow tijdens zijn fietstocht in de Oostzee (links) en tijdens zijn marathonrecordpoging.
Bron: Wolfgang-Kulow.de