Video toont onthoofding van Amerikaan

Internationaal • 11-05-2004 @ 20:24 •   dm Roel (Roel_Jewel)
print 
Icoon Buitenlands nieuwsOp de Islamitische militante website van Muntada al-Ansar is vandaag een video opgedoken waarop de onthoofding van een Amerikaanse gijzelaar door leden van een aan Al-Qaeda gelieerde groepering te zien is. Dit zou een vergelding zijn voor het misbruik van Iraakse gevangenen door Amerikaanse militairen.

Op de video zijn vijf mannen te zien met bivakmutsen en ski-brillen. Het slachtoffer stelt zich voor als Nick Berg, een Amerikaanse ondernemer. "Mijn naam is Nick Berg, de naam van mijn vader is Michael, de naam van mijn moeder is Susan. Ik heb een broer en een zuster, David en Sarah. Ik woon in ... Philadelphia", aldus de man op de videobeelden. Nadat ťťn van de daders een verklaring heeft voorgelezen, wordt de man op een zij gelegd en wordt een groot mes op zijn nek gezet. Een luide schreeuw klinkt als de mannen het hoofd afsnijden. Terwijl zij dit doen, schreeuwen ze "Allaha Akbar!" en "God is great".

In de voorgelezen verklaring geven de mannen aan dat zij de Amerikaanse regering de mogelijkheid hebben geboden om de gijzelaar te ruilen voor enkele gevangenen uit de Abu Ghraib-gevangenis, waar diverse gevangenen door Amerikaanse militairen zijn vernederd en misbruikt. Dat aanbod zou door de Amerikaanse overheid zijn geweigerd.

Berg zou op 30 maart naar huis terugkeren, maar van hem werd sinds 24 maart niets meer vernomen. Later liet hij weten dat hij door Iraakse functionarissen bij Mosul was aangehouden. Zijn familie hoorde op 9 april voor het laatst van Berg. Dat was in de periode dat het aantal gijzelingen toenam.

De video waarop de onthoofding is te zien, draagt de naam "Musab al-Zarqawi shown slaughtering an American". Het is niet duidelijk of al-Zarqawi, helper van Osama bin Laden, op de video te zien is of dat hij de verantwoordelijkheid voor de executie opeist. De Verenigde Staten hebben 10 miljoen dollar uitgeloofd voor tips die leiden tot de aanhouding van of moord op al-Zarqawi. Volgens Amerika probeert hij buitenlanders in Irak te werven om voor al-Qaeda te werken.

De website waarop deze video is verschenen, is in het verleden vaker gebruikt voor verklaringen van al-Qaeda.


Nick Berg, enkele momenten voor zijn onthoofding


UPDATE
FOK! heeft besloten de links naar het bewuste filmpje te verwijderen. Alsnog plaatsen van de link naar het filmpje door users wordt NIET gewaardeerd/geaccepteerd.

Bron: MSNBC News


182884 views / 415 reacties
Reacties op dit bericht
50  van 415 reacties op deze pagina. Pagina  1 2 3 ... 7 8 9
Noem me maar ziek maar ik wil dat filmpje zien.
Heel erg triest dit
Maare waar is de link?
userIcon
Bah, ik hoef het niet eens te zien om er al enorm misselijk van te worden!
En wij maar paniek maken als we per ongeluk een plasje in de verkeerde richting doen.
Zou hier te zien zijn volgens RTL Nieuws:

http://www.al-ansar.biz/v(...)a30e2&threadid=10700

Site werkt maar af en toe (bij mij nog niet btw)
o mijn god
Goh, helpt echt goed tegen het terrorisme, dat optreden van de VS in Irak
Ik walg van mezelf omdat ik toch nieuwsgierig naar dat filmpje ben. Het is mensen-eigen denk ik dan maar
Ik vraag me af waarom die amerikanen niet eens zijn geweest met de ruil
userIcon
walgelijk, ik hoef het dus niet te zien. hopelijk heeft ie niet teveel pijn gehad.
Ziek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik vond die martelingen/misbruiken in de Aboe Ghraib schokkend maar dit is echt te ziek voor woorden! ***kots-smilie***
Wat een bizarre gasten daar joh en wat sneu voor die kerel.. Het zou je maar gebeuren dat een paar van die gekken je hoofd eraf snijden om een statement te maken... Nee dat filmpje hoef ik niet te zien, de beschrijving deed mijn maagje al omdraaien
doet me denken aan dat filmpje ve russische soldaat :s alhoewel ik dacht ve sterke maag te hebbe
quote:
Op dinsdag 11 mei 2004 20:26 schreef Eglaerinion het volgende:
Noem me maar ziek maar ik wil dat filmpje zien.
kan m nie vinde op kazaa of google
Dit wijzigd toch wel mijn eventuele bezwaren omtrent de "abuse pictures" van Irakezen.
quote:
Op dinsdag 11 mei 2004 20:29 schreef Mutant01 het volgende:
Tja oorlog he, geen spelletje.
Tsja, inderdaad een goed idee om de Amerikanen dezelfde "rechten" te geven als deze beesten. Dan is die oorlog daar ook een stuk sneller afgelopen.


Shit hŤ... dit wordt echt een Vietnam 2. We gaan deze oorlog (lees: bevrijding van Irak ) nooit 'winnen'.
Laat dat klotevolk toch verzanden...ik ken genoeg landen die WEL dankbaar zouden zijn met al dat geld dat nu in het wederopbouwen van Irak wordt gestoken. En niet zeggen "ja maar het is maar een deel van de bevolking dat zich verzet, de rest heeft toch recht op hulp?" want dan zeg ik: en die mensen in al die andere landen dan. Hebben die geen recht op hulp?

Gewoon laten verdorren dat pokkeland.
userIcon
quote:
Op dinsdag 11 mei 2004 20:30 schreef roxxe het volgende:
doet me denken aan dat filmpje ve russische soldaat :s alhoewel ik dacht ve sterke maag te hebbe
Dat zwart-wit filmpje bedoel je die? Die was idd
quote:
Op dinsdag 11 mei 2004 20:30 schreef roxxe het volgende:
doet me denken aan dat filmpje ve russische soldaat :s alhoewel ik dacht ve sterke maag te hebbe
Inderdaad het gegorgel van die vent was niet zo heel prettig
Dus dit is de manier van oorlog tegenwoordig burgers vermoorden?
Foute zooi daar platgooien
Fuck man word steeds erger daar ....

wie dat filmpje wil zien is ook ziek in zijn hoofd...
ik weet wat die amerikanen doen niet goed is .. maar dit is tog ook te ziek voor woorden ..maar jah er gaan nog wel meer filmpjes rond van dat soort shit... damn ...

oorlog niet goed maja ..
userIcon
Ziek, echt ziek.

Enige is dat het een relatief snelle dood is.

En nee. Ik hoef dat filmpje niet te zien. Heb ooit een keer op zo'n dergelijke site een onthoofding van een Russische soldaat in TjetjeniŽ gezien, en ik vond dat verschrikkelijk, verschrikkelijk naar.
Een onthoofding is wel heel erg extreem. Maar dat ze zouden reageren op de mishandelingen door de Amerikanen en de Britten was natuurlijk wel te verwachten.
quote:
Op dinsdag 11 mei 2004 20:31 schreef TenMinsteHoudbaarTot het volgende:

[..]

kan m nie vinde op kazaa of google
Op Kazaa vind je het filmpje niet, is pas een paar uur geleden gepost op de website van Al-Ansar, en die is nu dus zwaar overbelast.
Gevangen mishandelen is 1ding, maar zoiets is echt sick! en dan het ook nog filmen s echt het sickst van het sickst.

Sorry hoor maar zulke mensen verdienen een spuitje.
te ziek voor woorden!
Martelingen in de gevangenis is heeeeeeeel erg! maar onthoofding van een persoon en hem eerst nog laten smeken is een tweede!!!!! Ik ben heel erg tegen de martelingen van het Amerikaanse leger (en wie dan ook) Maar dit is echt TE erg!!!!!!
De martelaren in de iraakse gevangenissen mogen ze van mij part ontslaan en bestraffen,maar de gasten die deze man hebben vermoord mogen ze van mij part naakt in een kooi van een gorilla zetten die al 10 jaar alleen opgesloten heeft gezeten,en zwaar sexueel-gefrustreerd is. Laat hem daar maar een tijdje zitten zou ik zo zeggen!
Daniel Pearl all over again!
Weet iemand hoe groot dat filmpje is? Ik heb nu 4 MB binnen maar hij is nog aan het uploaden aan de andere kant.
quote:
Op dinsdag 11 mei 2004 20:32 schreef calvobbes het volgende:
Een onthoofding is wel heel erg extreem. Maar dat ze zouden reageren op de mishandelingen door de Amerikanen en de Britten was natuurlijk wel te verwachten.
Maar niet goed te praten!
Plasje de verkeerde richting? Herdershonden op weerloze gevangenen loslaten, of iemand zo hard in zijn nek trappen dat ie de pijp uitgaat zijn anders van hetzelfde allooi als dit, en ja, dat zijn de zaken waar Rummy het over heeft die nog naar buiten moeten komen. En dit zijn dan weer de gevolgen. Amerikanen/Britten en Al_Qaida : achterlijken.
userIcon
Staat op een website? komen vaker Al Qaeda flimpies op? Is de maker van die site niet op te sporen ofzo
laat maar remote linking gaat niet lukken.
userIcon
Ik ben hier ook op tegen, maar als amerikanen inwoners van Irak martelen, en elkaar naakt gaan boeien, dan morgen de inwoners van Irak wel wat terug doen. Wil niet zeggen dat ik het ongelofelijk smerig vindt wat al-Qaeda doet
quote:
Op dinsdag 11 mei 2004 20:31 schreef useroid het volgende:
Dit wijzigd toch wel mijn eventuele bezwaren omtrent de "abuse pictures" van Irakezen.
Echt waar? Maakt dat het dan minder slecht? Ik dacht het niet. Het 1 heeft absoluut niet met het andere te maken... Beiden zijn even smerig en even fout.

Er zijn overigens bijna alleen maar foto's... van de Amerikanen en Britten. Denk aan de Irakees die in een plasje bloed ligt nadat ze een hond op hem los hebben gelaten.... Word ik liever met een scherp mes gesneden.

Uitermate klote voor die man, maar ook voor al die Irakezen die mishandeld en vermoord worden....
quote:
Op dinsdag 11 mei 2004 20:35 schreef Eglaerinion het volgende:
laat maar je remote linking gaat niet lukken.
Dit krijg ik:
File Transfer: Blocked

Your file transfer has been blocked. Most likely it has exceeded its alloted bandwidth or it violates our terms of service and has been tagged for review. YouSendIt reserves the right to block files that are inappropriate, illegal, or that are excessively shared over the internet.

Please contact abuse@YouSendIt.com for more information.

userIcon
Word iedereen opgewonden van dat soort filmpjes ofzo? zie daar niet echt de lol in om daar nou is lekker na te gaan kijken.

Onzettend triest voor de na bestaande als er zo over je geliefde, vader op het internet word gesproken.
Ik wordt zelden misselijk van nieuws, maar this just did it...
quote:
Nadat ťťn van de daders een verklaring heeft voorgelezen, wordt de man op een zij gelegd en wordt een groot mes op zijn nek gezet. Een luide schreeuw klinkt als de mannen het hoofd afsnijden. Terwijl zij dit doen, schreeuwen ze "Allaha Akbar!" en "God is great".
Als dit is waar Allah voor staat dan is het een walgelijke God. Dit soort Moslims zijn echt beesten...

In de voorgelezen verklaring geven de mannen aan dat zij de Amerikaanse regering de mogelijkheid hebben geboden om de gijzelaar te ruilen voor enkele gevangenen uit de Abu Ghraib-gevangenis, waar diverse gevangenen door Amerikaanse militairen zijn vernederd en misbruikt. Dat aanbod zou door de Amerikaanse overheid zijn geweigerd.[/quote]Dit is echt vele malen erger dan de vernederingen die de desbetreffende Amerikaanse soldaten hebben aangericht...
quote:
Berg zou op 30 maart naar huis terugkeren, maar van hem werd sinds 24 maart niets meer vernomen. Later liet hij weten dat hij door Iraakse functionarissen bij Mosul was aangehouden.
???
quote:
Op dinsdag 11 mei 2004 20:30 schreef polletje21 het volgende:
Ziek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik vond die martelingen/misbruiken in de Aboe Ghraib schokkend maar dit is echt te ziek voor woorden! ***kots-smilie***
Inderdaad
quote:
Op dinsdag 11 mei 2004 20:31 schreef useroid het volgende:
Dit wijzigd toch wel mijn eventuele bezwaren omtrent de "abuse pictures" van Irakezen.
Die bezwaren blijven voor mij staan, maar dit laat toch wel weer eens zien dat die Moslimextremisten vele en vele malen erger zijn...
userIcon
quote:
Op dinsdag 11 mei 2004 20:36 schreef Smart het volgende:

[..]

Echt waar? Maakt dat het dan minder slecht? Ik dacht het niet. Het 1 heeft absoluut niet met het andere te maken... Beiden zijn even smerig en even fout.

Er zijn overigens bijna alleen maar foto's... van de Amerikanen en Britten. Denk aan de Irakees die in een plasje bloed ligt nadat ze een hond op hem los hebben gelaten.... Word ik liever met een scherp mes gesneden.

Uitermate klote voor die man, maar ook voor al die Irakezen die mishandeld en vermoord worden....
wat denk jij je zit al een jaar in irak je maten worden onthooft dan draai jij niet door. als je de dader vind ga je hem natuurlijk niet aaien.

maar goed ik wil het martelen niet goed praten want ik ben tegen martelen
userIcon
quote:
Op dinsdag 11 mei 2004 20:32 schreef Alixx het volgende:
wie dat filmpje wil zien is ook ziek in zijn hoofd...
Nee zeker niet. Men is nieuwsgierig erna. Ik denk dat ik er wel tegen kan. Heb genoeg filmpjes gezien met leed.

Is er nog ergens een mirror?

Maar kut voor die gast en familie. Maar ja, je gaat naar Irak, dus je hebt kans dat je niet levend terug komt. Maar dit is wel een hele laffe manier van die gasten. Bommen erop zou ik zeggen.
quote:
Op dinsdag 11 mei 2004 20:31 schreef Max_Dark het volgende:
Gewoon laten verdorren dat pokkeland.
je kunt het land niet zomaar aan zijn lot overlaten.... een wel om de simpele reden dat een groot deel van de bevolking zulke onnozele vooroordelen heeft over westerlingen dat je er gelijk weer een broeinest aan potentiŽle terroristen kweekt!

die mensen moeten op de een of andere manier gewoon wijs gemaakt woorden dat hun (anti-westerse en soms terroristische) gedrag gewoon NIET door de beugel kan.

(niet goedschiks dan kwaadschiks, mijns inziens).
quote:
Op dinsdag 11 mei 2004 20:30 schreef PuRGaToR het volgende:
Iemand nog beelden?
Jij bent echt ziek kerel gvd
userIcon
quote:
Op dinsdag 11 mei 2004 20:38 schreef jtnapel het volgende:
Normaal gesproken komt dit soort ranzige rommel terecht op: http://www.ogrish.com Die site is nu ook totaal onbereikbaar, kan dus goed zijn dat er veel intresse voor is. Sick.
er staat: "We are currently upgrading the system, please come back in a bit.
Make sure to check out the awesome links on the left and right"
userIcon
Dus omdat er Iraakse soldaten in hun naakie moesten lopen onthoofden zij een Amerikaanse burger. Misschien moet je Moslim fundamentalist zijn om daar de logica van in te zien, al schijnen sommige FOK!ers er ook weinig problemen mee te hebben.
quote:
Op dinsdag 11 mei 2004 20:36 schreef Bertilni het volgende:

[..]

Dit krijg ik:
File Transfer: Blocked

Your file transfer has been blocked. Most likely it has exceeded its alloted bandwidth or it violates our terms of service and has been tagged for review. YouSendIt reserves the right to block files that are inappropriate, illegal, or that are excessively shared over the internet.

Please contact abuse@YouSendIt.com for more information.
Klopt hierboven staat ergens een link, als je vervolgens naar beneden scrolt vind je het filmpje. Ben hem nu aan het bekijken maar die psycho's staan eerst 5 minuten in de ruimte te lullen met dat brabbel taaltje van ze alvorens ze zijn hoofd afsnijden, wat niet erg duidelijk te zien is.

Je moet trouwens wel realplayer of de codec daarvan hebben en het bestand is ongeveer 10 mb groot.
Uhm, nee dat niet alleen, is ook een man aangevallen door honden die losgelaten werden op hem door Amerikaanse soldaten...

Ik praat het niet goed dat ze die man onthoofden, absoluut niet, is echt ziek, maar ik kan wel begrijpen dat ze het doen
userIcon
De Quaran zegt inderdaad dat je moet onthoofden...
quote:
Op dinsdag 11 mei 2004 20:43 schreef Eglaerinion het volgende:

[..]

Klopt hierboven staat ergens een link, als je vervolgens naar beneden scrolt vind je het filmpje. Ben hem nu aan het bekijken maar die psycho's staan eerst 5 minuten in de ruimte te lullen met dat brabbel taaltje van ze alvorens ze zijn hoofd afsnijden, wat niet erg duidelijk te zien is.
Het is dus geen close up bloedsproeiende scene maar iets onduidelijks???
quote:
Op dinsdag 11 mei 2004 20:45 schreef Bertilni het volgende:

[..]

Het is dus geen close up bloedsproeiende scene maar iets onduidelijks???
Je krijgt alleen een close up van het afgesneden hoofd te zien op het einde, je ziet geen bloed in het rond spuiten oid.
50  van 415 reacties op deze pagina. Pagina  1 2 3 ... 7 8 9


Lees ook:

» 18:22 VS: luchtaanvallen op IS nog maar het begin1
» 17:53 Vlamingen zetten kunstenaars in tegen foutparkeren7
» 16:53 China sluit 'separatist' levenslang op16
» 16:29 Sierra Leone tevreden over ebola-huisbezoeken1
Gebruikersnaam 
Wachtwoord
 
Video's