Nederlander in Cambodja aangehouden voor pedofilie

calvobbes submitte en herschreef via de nieuws-submit het volgende bericht:

De politie in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh heeft bekendgemaakt dat ze donderdagavond een Nederlandse man hebben aangehouden op verdenking van pedofilie. Bij de aanhouding op zijn hotelkamer trof de politie drie jongens aan, twee hiervan waren naakt.

De 48-jarige toerist Rene A. werd volgens de chef van de afdeling mensensmokkel al een tijdje door de Cambodjaanse politie gevolgd. Na het verhoor door de politie zal de man door een rechtbank officieel in staat van beschuldiging worden gesteld. De man word er van verdacht seks te hebben bedreven met minderjarige kinderen. Naast de drie kinderen, één van zestien en twee van dertien, vond de politie ook een serie foto’s van andere Cambodjaanse jongetjes op zijn kamer. Hij zou dergelijke foto’s ook onder zijn vrienden hebben verspreid.

De organisatie ‘Actie voor Kinderen’, die de politie in Cambodja had getipt over de praktijken van Rene A., beweert dat de verdachte de afgelopen jaren in totaal negen keer Cambodja bezocht. "Hij ziet er uit als een vriendelijke man, maar hij weet heel goed dat zijn daden met minderjarige kinderen illegaal zijn", aldus de voorzitter van ‘Actie voor Kinderen’. Mocht Rene A. schuldig worden bevonden, dan hangt hem een celstraf van tien tot twintig jaar boven het hoofd.