Britse hond slikt 28 golfballen in

Maikuuul, brighton en 1034247 meldden ons via de nieuws-submit:

Icoon Weird nieuws Een bekend gezegde luidt als volgt: De liefde gaat door de maag. Dat bleek voor de hond van een beheerder van een golfclub in de Britse plaats Manchester werkelijkheid te zijn. De Duitse herder was namelijk zo dol op het apporteren van golfballen, dat hij er menigeen daadwerkelijk had ingeslikt.

Het nietsvermoedende baasje van Liddy kwam er pas laat achter, nadat het beestje niet meer wilde eten en bloed begon op te geven. Voor de dierenarts was het een klare zaak. Hij ontdekte de golfballen meteen. "Ik hoefde niet eens een röntgenfoto te maken omdat ik de ballen tegen elkaar hoorde botsen. Ik kon ze ook voelen", zei hij tegenover de BBC.

Het ging in de dierenkliniek zelf zo ver, dat er weddenschappen werden afgesloten tussen het personeel onderling, over het aantal golfballen dat Libby in haar maag zou hebben. "Ik geloof dat elf het hoogste aantal was, dus schrokken ze behoorlijk toen het er 28 bleken te zijn", vertelde Libby's eigenaar. De ballen, met een totaalgewicht van meer dan 2,5 kilo, werden tijdens een twee en een half uur durende en 900 euro kostende operatie verwijderd. Eigenaar Mike Wardrop gaat Libby nu leren dat ze geen golfballen meer mag opeten, zo liet hij weten.